Microtop logo

Curs metrologie

Curs metrologie aplicata pentru: interpretarea corecta a termenilor din metrologie, efectuarea de masuratori corecte, dezvoltarea strategiilor de masurare, stabilirea si interpretarea tolerantelor.

Titlul cursului: Metrologie Aplicată

Nivel 1 - noțiuni de bază în domeniul metrologiei dimensionale, abaterilor de formă și poziție și durimetrie

Curs metrologie - Descriere și scop

curs pc-dmis pro nivel 1

Pentru maximum de eficiență și minimum de costuri cu non-calitatea, pe lângă achiziționarea unor echipamente de măsură de calitate și etalonarea acestora, aveți nevoie de un personal instruit care să aibă cunoştinţe solide atât  teoretice cât şi practice în domeniul metrologiei dimensionale. Personalul instruit va avea o mai mare probabilitate de a evita greșelile sau interpreta eronat rezultatele. 

Tematica cursului de metrologie este foarte variată pornind de la noţiuni de baza de metrologie dimensională, principii de măsurare, până la modălități de selecție, aplicații și mentenanţă a diferitelor sisteme de măsură. Cursul de metrologie prezintă noțiuni introductive în domeniul metrologiei, precum: trasabilitate, principii de măsurare, toleranțe, erori de măsurare, etaloane, tipuri de instrumente de măsură.

Cui se adresează cursul de metrologie

Acest tip de instruire se bazează pe instruirea teoretică și practică a oricărei persoane ce lucrează în domeniul metrologiei sau al controlului de calitate. Din experiența noastră am observat că unele probleme de utilizare a instrumentelor, tehnici de măsurare precum și de interpretare a datelor, survin atunci când personalul nu are însușită teoria necesară.

Cerinţele minime pentru participanţi:

  • Noțiuni de bază – unități de măsură şi toleranţe;

Obiectivele cursului de metrologie

Obiectivul principal al cursului de metrologie este dezvoltarea şi conştientizarea noţiunilor şi abilităţilor necesare în metrologia dimensională.

Obiectivele specifice pentru participanții la cursul de metrologie includ:

  • Înțelegerea și aplicarea corectă a noțiunilor de bază ale metrologiei
  • Deprinderea unui vocabular tehnic standardizat (ISO)
  • Alegerea corectă a instrumentelor corespunzătoare măsurătorilor de efectuat și întelegerea funcționalității acestora, familiarizarea cu instrumentele de măsură clasice.
  • Practicarea corectă a principiilor de bază în metrologie

Durata cursului de metrologie

Cursul de metrologie aplicată se desfășoară pe parcursul a 5 zile. La acest curs se acceptă un număr maxim de 10 de participanți.

De asemenea vă putem oferi şi cursuri personalizate de metrologie dimensională în funcţie de nevoile specifice ale companiei dumneavoastră. Programa si numarul de zile de curs se personalizează în functie de cerintele dvs., nivelul de pregatire al participantilor și/sau dotările laboratorului dvs. de metrologie.

Documente rezultate în urma cursului de metrologie

  • Foaie prezenţă curs "Metrologie dimensională - Aplicații în inginerie"
  • Diplomă de absolvire curs "Metrologie dimensională - Aplicații în inginerie" cu antet MICRO-TOP

Departament: Laboratorul de Metrologie LE010

Laboratorul de metrologie Micro-Top este acreditat de Asociaţia de Acreditare din România – RENAR pentru etalonări conform Standardului SR EN ISO/CEI 17025:2005, Certificat de Acreditare nr. LE 010.

Pentru oferte si detalii despre organizarea cursului de metrologie vă rugăm să ne contactaţi prin intermediul formularului de contact sau pe e-mail: Contact Micro-Top